Kamu diplomasisinde haberin rolü : Anadolu Ajansı örneği - Kaynar, Hayriye Hande (Anadolu Üniversitesi, 2022)
Bu tez çalışmasında bir haber ajansı olarak Anadolu Ajansı'nın son yıllardaki haber üretimi ve dağıtımı ile Türkiye'nin kamu diplomasisindeki rolü ele alınmıştır. Bu çalışma ile kamu diplomasisi kavramı, tarihçesi, kamu diplomasisi ve kültürel diplomasinin çalışma alanları, medyanın kamu diplomasisindeki rolü, Dünya'da ve Türkiye'de kamu diplomasisinin gelişimi ortaya konarak; 1920 yılında kurulmuş ve Türkiye'nin özellikle uluslararası arenada önemli kamu diplomasisi araçlarından olan Anadolu Ajansı'nın belirlenen ana çalışma konusu çerçevesinde uluslararası çevrenin Türkiye algısına ve imajına yönelik haber sunumları ile 15 Temmuz 2016 Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi ve sonrasında 15 Temmuz 2016 - 15 Ağustos 2016 tarihleri arasında yaşanan süreci aktardığı haberlerin, kamu diplomasisinin vurgu alanlarında hangi boyutlarıyla hayat bulduğu araştırılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kamu diplomasisi, Anadolu Ajansı, Haber ajansı, Yumuşak güç, 15 Temmuz