Doğrudan yabancı sermaye yatırımları ve Azerbaycan uygulaması - Ahmedov, Reşat (Anadolu Üniversitesi, 2010)
Doğrudan yabancı sermaye yatırımları, küreselleşme sürecinin hız kazanması ile, uluslararası ekonomik entegrasyonun sağlanmasında en önemli araçlardan birine çevrilmiştir. Bu açıdan DYSY‟nın, 1950 ve 1960‟lı yıllarda emtia ticaretinin dünya ölçeğinde gördüğü fonksiyonu üstlendiği söylenebilir. Yabancı yatırımların ve neden olduğu sosyo-ekonomik etkilerin dev boyutlara ulaşması, konuya çeşitli yaklaşım tarzlarından doğan tutum farklılıklarını ortaya çıkarmıştır. Bu çalışma ile, bilimsel nesnellik çerçevesinde, DYSY‟nın Azerbaycan‟da değişim sonrası gelişim seyri incelenmiş ve alan araştırması yönteminden yararlanılarak yabancı yatırımların ekonomi üzerindeki etkileri değerlendirilmiştir. Teorik temellerin ortaya konulmasından sonra Azerbaycan‟da Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımlarının çeşitli yönleri ortaya konulmuş ve muhtelif yönlerin incelenerek SWOT analizi yardımı ile sonuca gidilmişdir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Yabancı sermaye yatırımları; Yabancı sermaye yatırımları Azerbaycan