Özel eğitim öğretmenlerinin erken müdahale programlarına ilişkin görüşleri: Bir durum çalışması - Tükenmez, Gamze (Anadolu Üniversitesi, 2024)
Bu araştırma özel eğitim öğretmenlerinin erken müdahale programlarına ilişkin görüşlerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması ile tasarlanmıştır. Araştırmacı tarafından yarı yapılandırılmış görüşme soruları hazırlanmış ve sorular uzman görüşüne gönderilerek sorulara son hali verilmiştir. Veriler, 10 özel eğitim öğretmeninin katılımıyla birebir ve yüz yüze görüşme yapılarak toplanmış telefon aracılığı ile kaydedilmiştir. Kaydedilen veriler, araştırmacı tarafından doğrudan bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Verilerin analizi içerik analizi ile gerçekleştirilmiştir. Bulgular özel eğitim öğretmenlerinin "erken müdahale programları" na aşina olmadığını ve bu programların uygulanmasına ilişkin bilgi ve uygulama deneyimlerinin olmadığını ortaya koymuştur.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Erken müdahale, Erken müdahale programları, Özel eğitimde erken müdahale