Salvia wiedemannii Boiss.'in ekolojik özellikleri - Altınöz, Nihat (Anadolu Üniversitesi, 1997)
Salvia wiedemannii Boiss. Türkiye'nin endemik bitkilerinden olup, Eskişehir, Ankara, Kütahya ve Konya çevresinde doğal yayılış göstermektedir. Bu çalışmada S. wiedemannii'nin ekolojik özellikleri araştırılmıştır. Vejetatif ve generatif gelişme dönemlerinde, bitki ve toprak örnekleri analiz edilerek, N, P ve K yüzdeleri tespit edilmiştir. Elde edilen verilere göre; bu türün alkali veya nötr karakterli; kumlu, killi, tınlı bünyeye sahip; su tutma kapasitesi yüksek; tuzsuz ve sığ topraklarda yayılış gösterdiği saptanmıştır. Yapılan analiz sonuçlarına göre vejetatif gelişme döneminde bitki organlarındaki N, P ve K yüzdelerinin, generatif gelişme dönemine oranla daha yüksek olduğu belirlenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Salvia wiedemannii; Bitki ekolojisi