Zamanlandırılmış petri ağlarında sistem çıkmazı analizi - Ergan, Zafer Hüseyin (Anadolu Üniversitesi, 2004)
Bu tezde, kesikli olay sistemlerini modelleme yöntemlerinden biri olan zamanlandırılmış Petri ağları ele alınmıştır. Bu modelde, aynı anda veya devam etmekte olan ateşlemeler mevcut iken birden fazla geçiş ateşlenebilmektedir. Zamanlandırılmış Petri ağlarında, belirli zaman aralığı için ulaşılabilirlik kümesinin nasıl elde edileceği verilmiştir. Ayrıca zamanlandırılmış Petri ağları için sistem çıkmazı kavramına değinilmiş ve sistem çıkmazının nasıl tespit edileceği açıklanmıştır. Ulaşılabilirlik kümesinin oluşturulması ve sistem çıkmazının tespit edilmesi ile ilgili algoritmalar geliştirilmiş ve bu algoritmalar MATLAB programı kullanılarak gerçekleştirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Petri ağları; Ayrık zaman sistemleri