Akşehir Arkeoloji Müzesi'nde yer alan Roma Dönemi sikkeleri - Taşpınar, Ömer Can (Anadolu Üniversitesi, 2021)
Bu yüksek lisans tez çalışmasında Konya İli, Akşehir İlçesi'nde yer alan Arkeoloji Müzesi sikke envanterinin Roma Dönemi sikkeleri incelenmiştir. Yapılan incelemelerde Roma Cumhuriyet Dönemi'nden Geç Roma Dönemi'ne kadar üretilen sikke örneklerine rastlanmış ve bu örneklerin tespitinde antik kaynaklar, yurtiçi ve yurtdışı sikke katalogları, modern ve elektronik kaynaklar kullanılmıştır. Kaynaklardan elde edilen bilgiler doğrultusunda müze bünyesinde bulunan sikkeler dönemsel ve üretim yeri olarak kategorize edilmiş ayrıca Roma Dönemi sikke basımına ilişkin çıkarımlar yapılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Akşehir Müzesi, Roma, Geç Roma, Sikke, Nümizmatik