Toplam üretken bakım yönetimi ve Eti Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ndeki uygulama - Alparslan, Dilan (Anadolu Üniversitesi, 2005)
Toplam Üretken Bakım özgün bir Japon yönetim sistemidir. Toplam Üretken Bakım, bakım ile üretkenlik arasında yakın bir ilişki kuran, donanımın düzenli bakımı ve çalışanların makinelerini sahiplenmesi yolu ile verimliliğin dünya çapında rekabetçi olacak şekilde artabileceğini kanıtlamış bir fabrika yönetimi yaklaşımıdır. Toplam Üretken Bakım Fabrikalarda oluşabilecek büyük kayıpların saptanmasında ve yok edilmesinde etkili bir yöntemdir. Çalışanlarda 'benim makinem' anlayışını geliştirerek üretkenliğin %50 ile %100 civarında yükselmesini sağlar. Üretim sisteminin verimliliğini en üst düzeye çıkaracak bir şirket kültürü oluşturur. Bu çalışmada Toplam Üretken Bakım kavramı açıklanarak fabrika içerisindeki yönetim ve organizasyon sürecinden bahsedilecektir. Toplam Üretken Bakım kapsamında gerçekleştirilen iyileştirme çalışmaları açıklanarak, uygulama yapılan işletmeye sağladığı faydalardan bahsedilecektir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Toplam üretken bakım Yönetim; Toplam kalite yönetimi