Kirişsiz döşemelerin sonlu farklar metodu ile çözümü - Başar, Fahrettin (Anadolu Üniversitesi, 1987)
Bu çalışmada kolonların üzerine doğrudan oturan betonarme ince plakların davranışı, sonlu farklar yöntemi ile incelenmiştir. Tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, ince plakların yük altındaki davranışları dikkate alınarak denge denklemleri ve sınır şartları elde edilmiştir. İkinci bölümde, sonlu farklar yöntemi özet olarak anlatılmış, değişik diferansiyel terimlere ait sonlu fark ifadelerinin nasıl elde edileceği açıklanmıştır. Üçüncü bölümde, kirişsiz döşemelerin sonlu farklar yöntemi ile çözümü yapılmış, çeşitli yük durumuna ve sınır şartlarına sahip kirişsiz döşemelerin kesit tesirlerine ait sonlu fark denklemleri çıkartılmıştır. Bu denklemler yardımıyla dört değişik tipteki kirişsiz döşemelerin çözümü yapılmıştır. Bilgisayar programları ve çözülen birinci örneğin sonlu fark katsayılarına ait tabloları ek olarak verilmiştir. Çalışmalarda, Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Merkezi'nden yararlanılmıştır. Hesaplar AMSTRAD 64K bilgisayarında yapılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kirişsiz döşemeler; Sonlu kalanlar metodu