Türkiye'de uygulanan döviz kuru politikaları ve ödemeler dengesine etkisi - Aydoğuş, İsmail (Anadolu Üniversitesi, 1987)
Bu çalışmada önce çeşitli kur sistemlerinde döviz kurlarının belirlenişi ve işleyişi teorik olarak açıklanmaya çalışılmıştır. Ayrıca Türkiye'nin 1930 sonrasında günümüze kadar ne tür bir kur politikası izlemeye çalıştığı ve izlenen kur politikalarının gerçekçi olup olmadığı, ülke içinde ve ülkemizin ticari ilişkilerde bulunduğu ülkelerin enflasyon oranlarıda göz önüne alınarak belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca izlenen kar politikalarının ödemeler bilançosunun ihracat gibi döviz kazandırıcı ve ithalat gibi döviz harcamasına neden olan kalemleri üzerindeki etkileri de ele alınmıştır.
Tez kütüphanede yoktur.