Milli Kütüphanedeki 06 Hk 319 numaralı Mecmua-ı Gazeliyyat (79a-154b) : - Taşdemir, İpek (Anadolu Üniversitesi, 2014)
Milli Kütüphanede yer alan, 06 Hk 319 numaralı Mecmû'a-ı Gazeliyyât adlı eserin 79-154 varakları arasında yapılan bu çalışma, giriş, inceleme, çeviri yazılı metin ve tıpkıbasım olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde, Klasik Edebiyatımızdaki mecmualar hakkında bilgi verilip mecmua türlerinden bahsedilmiş ve mecmualarla ilgili önceden yapılmış tezlere yer verilmiştir. İnceleme bölümünde, yazma eserimizin fiziki özellikleri, içerik özelikleri ve imla özellikleri sıralanmıştır. Mecmua ile ilgili şahıslar hakkında bilgiler verildikten sonra da sonuç ve değerlendirmeler başlığı altında inceleme sonucunda elde ettiğimiz veriler ve naçizane görüşlerimiz yer almaktadır. Çeviri yazı kısmında, metnin transkripsiyon alfabesine göre çevirisi yapılmış olup metinde geçen şiirlerin nüsha farklılıkları da gösterilmiştir. Tıpkıbasım bölümünde ise yazmanın 79-154 arasındaki varakların tıpkıbasımı yer almaktadır.
Kullanımı yazarı tarafından 26.12.2017 tarihine kadar kısıtlanmıştır.
Keywords: Türk dergileri Tarih; Türk şiiri