3mm. kolemanit artıklarının zenginleştirilmesi - Sarı, Mukaddes (Anadolu Üniversitesi, 1988)
Etibank Bigadiç Kolemanit cevherlerine ait - 3 mm. altındaki konsantre artığına zenginleştirme deneyleri uygulanarak artık tenörünün ürün haline getirilmesi amaçlanmıştır. Yapılan deneysel çalışmalar; yıkama, dağıtma, suda bekletme ve ısıl işlemleri içermektedir. Deneyler esnasında suda bekletme süresi, pül yoğunluluğu, sıcaklık, ısıtma süresi değiştirilmesi, numune boyutu ise sabit tutulmuştur. Zenginleştirme deneylerinde kullanılan numune yaklaşık olarak % 22,3 B 0 ve % 1,60 SO içermektedir. İki aşamalı olarak yapılan zenginleştirme deneyi (karıştırma ve ısı işlemler) sonucunda - 0,20 mm boyut aralığında %75,25 B 0 verimi ile % 58,11 B 0 tenörü ve % 17,37 S0 verimi ile % 0,43 S0 tenörü satılabilir konsantre ürün elde edilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Borat mineralleri; Cevher hazırlama; Flotasyon; Atık su arıtma tesisleri; Kolemanit