Aile şirketleri ve aile şirketlerinin yönetim ve organizasyon sorunları : - Aydın, Nurhan (Anadolu Üniversitesi, 1984)
Sanayileşme süreci sanayi ve ticaret şirketlerinin sayısında, büyüklüğünde, şirketlerdeki yönetici sayısında artışlara neden olmuştur. Önceden tek kişiyle ya da aile bireylerince kurulan ortaklıklar, daha geniş ortaklıklara doğru yönelmişlerdir. Bununla birlikte bir kısım şirketlerde tüm faaliyetlerin tek bir kişi ya da aynı aileden gelen sınırlı sayıdaki kişilerce yönetilir olması bir çok sorunların çıkmasına ortam hazırlamıştır. Türkiye'de şirketlerin başında bulunan küçük sermaye gruplarının yaklaşık yarısının (%48) aile bağları bulunan kimselerden meydana geldiği, sermayenin ise yaklaşık %55 inin aile fonlarından oluştuğu, 1974 de yapılan bir araştırmada, görülmektedir. Bu gerçeğin günümüzde de çok değişmediği söylenebilir. Bu nedenle Eskişehir'de bu tür şirketlerin özelliklerini, karşı karşıya bulundukları yönetim ve organizasyon sorunlarını araştırma ve öneriler getirme, bu çalışmanın amacını oluşturmuştur.
Tez kütüphanede yoktur.
Keywords: Yönetim; Aile şirketleri