Türk resim sanatı'nda otoportre - Çakaloğlu, Hasan (Anadolu Üniversitesi, 2001)
Otoportre; sanatçıların, kendi iç dünyasına bir bakışıdır. Ressam; üretim sürecinde doğayı, nesneleri, imgesel bir konuyu yorumladığı gibi, otoportre ile kendi insani merkezine, diğer deyişle özüne ulaşmak ister. Otoportre çalışmasını gerçekleştiren ressam, trajedi olgusunu da yaşar. Sanatçı; kendi yaşam sürecinin sınırlılığı içinde, otoportre ile, kendi benliğinin yansımasını sonsuzlaştırır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Otoportreler