Proje tasarımı ve yönetimi için veritabanı sistemi - Altun, Nefize (Anadolu Üniversitesi, 2004)
Günümüz yazılım projelerini, geçmişte yapılan yazılım projelerinden ayıran en önemli özellik, yazılım üretiminin vazgeçilmez bir parçası haline gelen yazılım standartlarının uygulanmasıdır. Bu tez çalışmasında yazılım kalite standartlarının oluşma nedenleri, tarihçeleri incelenmiş ve günümüz koşullarında etkin bir kalite denetimini sağlayan IEEE/EIA 12207'nin içeriği ele alınarak bu yazılım yaşam döngüsü süreçlerine uygun çalışan bir kurumun çalışmalarının daha iyi denetlenmesini sağlamak amacı ile bir program hazırlanmıştır. Bu program ile IEEE/EIA 12207 yazılım yaşam döngüsü süreçlerine uygun proje yönetiminin sağlanması amaçlanmıştır. Program, Oracle veritabanı yönetim sistemi ile hazırlanmış bir veritabanından ve bu veritabanına erişim sağlayan Visual Basic 6.0 ile hazırlanmış bir arayüz programından oluşmaktadır. Programın hazırlanması sırasında veritabanına erişim yöntemleri incelenmiş, veriye erişim hızının arttırılması amacı ile izlenebilecek yöntemler araştırılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucunda, prosedürel yapıları SQL ifadeleriyle birleştiren bir dilolan PL/SQL ile depolanmış prosedürler hazırlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Veri tabanı yönetimi; Veri tabanı tasarımı