Üç Origanum türü ; - Boydağ, İlhan (Anadolu Üniversitesi, 1996)
Piyasa kaynaklı Origanum majorand L. ve Origanum minutiflorum O. Schwarz et P.H. Davis ile tarafımızdan su buharı distilasyonu ile elde edilmiş olan Origanum onites L. uçucu yağları fraksiyonlu distilasyonlu tabi tutuldu. Bu uçucu yağların ana bileşiklerinden karvakrol %99.27, p-simen %95.14, linalool %96.97, y-terpinen %80.15 oranında saflaştırıldı. Saflaştırılan bileşiklerin fizikokimyasal ve spektroskopik analizi gerçekleştirildi. Origanum onites L. uçucu yağının GC ve GC/MS analizleri sonucu 57 adet bileşik belirlenmişken fraksiyonlamadan sonra yapılan analizlerde tanımlanabilen bileşik sayısının 93'e çıktığı gözlendi.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Origanum; Origanum onites; Karvakrol; Uçucu yağlar Analiz; Ayrımsal damıtım