Serbest muhasebecilik serbest muhasebeci mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik mevzuatının muhasebe uygulamalarına ve eğitimine etkisi - Kaya, Ergün (Anadolu Üniversitesi, 1991)
Bu çalışmada, muhasebecilik ve mali müşavirlik mesleklerinin; tarihi gelişimi, örgütlenme, eğitim ve uygulama konuları incelenmiştir. Çalışmanın birinci bölümünde; Dünyada ve Türkiye'de ''Muhasebecilik Mesleği''nin tarihi gelişimi ele alınmıştır. Ülkemizde, uzun bir bekleyiş döneminden sonra, çeşitli kesimlerden taleplerin de etkisiyle, ekonomik kalkınma için bir zorunluluk durumuna gelen meslek, 1989 yılında yasallaştırılmıştır. İkinci bölümde; '' 3568 Sayılı Meslek Yasası'' ve ilgili yönetmeliklerle getirilen düzenlemeler ve mesleğin örgütlenmesi incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise; meslek adaylarının ve meslek mensuplarının eğitim sorunu ele alınmış, teorik ve pratik eğitim ile staj, sınav gibi konulara değinilmiştir. ''Uygulamada ve Eğitimde Uyumlaştırma''üzerine durularak, geliştirilen önerilerle çalışma tamamlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Muhasebe; Yeminli mali müşavirlik; Serbest muhasebecilik; Eğitim