Bazı indol türevleri üzerinde kimyasal çalışmalar - Güven, Alaattin (Anadolu Üniversitesi, 1987)
Bu çalışmada oksindol ve N-feniloksindol moleküllerinin yapı ve elektrofilik substisyon davranışlarının incelenmesi hedeflenmiştir. Bunları gerçekleştirmek için önce maddeler sentezlenmiş ve asitlik sabitleri (pKa) ölçülmüştür. Sonuçlar, oksindolün H-bağğı yapma olasılığını ve bu maddenin N-feniloksindol'den daha kuvvetli asit olduğunu göstermektedir. Her iki molekülün asidik ortamda okzo şeklinde olduğuve oksindol'ün bazik ortamda C-3 konumundaki protonu verdiği gözlenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.