Müşteri ilişkilerinde iletişim ve Eskişehir'deki özel sağlık kurumlarında sağlık personeline yönelik bir uygulama - Topuz Savaş, Ayla (Anadolu Üniversitesi, 2004)
Kuram ve uygulama alanında çağın gereklerine bağlı olarak her geçen gün farklı bir boyut ve bakış açısı edinilen pazarlama alanında önemini ve güncelliğini hiç yitirmeyen en temel boyutlardan birisi iletişimdir. Etkin iletişim, müşteri ilişkilerinde başarının da ön koşullarından birisidir. Müşteri ilişkileri, işletme personelinin müşteriyle olan tüm iletişim sürecini kapsamaktadır. Diğer işletmelere oranla sağlık hizmeti veren özel sağlık kurumlarında müşteri ilişkileri ve iletişiminin ayncalıklı bir öneme sahip olduğu söylenebilir. Bunun nedeni insan sağlığının öncelikli değer oluşudur. Bu nedenle sağlık personeli ile müşteri arasında kurulan iletişimin de sağlıklı olması, hem işletme açısından hem de müşteri açısından çok önemlidir. Bu çalışmadan beklenen, Eskişehir'deki özel sağlık kurumlarında müşteri ile iletişimin nasıl kurulduğunu belirlemek, personelin etkin iletişim bilgi ve becerisine sahip olup olmadığının değerlendirilmesine bağlı olarak, bu alanda müşteri ilişkilerini daha etkin hale getirebilmek için öneriler sunabilmektir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Müşteri ilişkileri; Müşteri hizmetleri