Pazarlama eğitiminde simülasyon kullanımının akış kuramı ve bağ kurma aracılığıyla algılanan öğrenme ve öğrenme deneyiminden elde edilen tatmin üzerindeki etkisi - Korur, Mukaddes Gizem (Anadolu Üniversitesi, 2022)
Pazarlama alanındaki teorik eğitimin uygulama ile desteklenememesi durumunda öğrenciler, yeterli seviyede tecrübeye sahip olmadan iş hayatına giriş yapmak durumunda kalmaktadır. Gerçek hayatta karşılaşılması güç olan pek çok senaryoyu deneyimleme fırsatı sunan pazarlama simülasyonlarının kullanımının yaygınlaşması ile öğrenciler mezun olmadan önce pazarlama kavramlarını uygulama ve sonuçlarını görme fırsatı yakalamaktadır. Bu kapsamda bu çalışmanın amacı; Türkiye'de geliştirilmiş eğitim amaçlı bir pazarlama simülasyonunun akış ve bağ kurma aracılığıyla öğrenme deneyimleri üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Öğrenme motivasyonu, öğrenme deneyiminden elde edilen tatmin ve algılanan öğrenme değişkenlerinin incelendiği bu çalışmanın sonuçları teorik ve pratik açından tartışılmıştır. Pazarlama simülasyonu aracılığıyla akış deneyimi yaşayan bireylerin öğrenme deneyimlerine ilişkin çıktılarını ortaya koyan bu çalışmanın, sonuçları itibarıyla pazarlama literatürüne ve uygulamaya yönelik anlamlı katkılar sunabileceği düşünülmektedir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Pazarlama simülasyonu, Akış, Bağ kurma, Öğrenme motivasyonu, Öğrenme deneyiminden tatmin, Algılanan öğrenme