Sinema filmlerine marka ve ürün yerleştirmede kullanılan yaklaşımlar : Türkiye ve Kırgızistan sineması üzerine bir inceleme - Kasymova, Aisana (Anadolu Üniversitesi, 2022)
Marka ve ürün yerleştirme; mal ve hizmetlerin tanıtımı, hedef kitleleri arasında farkındalık yaratma ve bunu arttırma çabasına yönelik olarak markaların bir bedel karşılığında çeşitli medya kanllarında yerleştirilmesidir. Bugünlerde önemi daha da artmış olan sinema filmleri üzerinde marka ve ürün yerleştirme, reklamcılar tarafından kullanılan güçlü bir araç haline gelmiştir. Tez çalışması için seçilen "Sinema Filmlerine Marka ve Ürün Yerleştirmede Kullanılan Yaklaşımlar: Türkiye ve Kırgızistan Sineması Üzerine Bir İnceleme" konusu doğrultusunda Türkiye ve Kırgızistan'ın sinema endüstrisindeki marka ve ürün yerleştirme uygulamasının yaklaşımları bağlamında bir inceleme ortaya konulmaktadır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Sinema Türkiye; Sinema Kırgızistan; Marka ve ürün yerleştirme, Sinema filmleri, Türk sinema filmleri, Kırgız sinema filmleri, Marka ve ürün yerleştirme yaklaşımları