Üretim, stok, satış durumuna göre işletme performansı ''Eti Gıda A.Ş.'de bir uygulama'' - Kodal, Ümit Ebru (Anadolu Üniversitesi, 1998)
Çağdaş yönetim anlayışının gelişimiyle birlikte, performans yönetimi kavramı da gelişmiştir. İşletme yönetiminin temel görevi, örgütün amaçlarını ve görevlerini mümkün olabilecek en iyi ve en başarılı düzeyde gerçekleştirmektir. Bu anlayışla işletme performansının ölçüm ve denetiminde kullanılan yaklaşımlar da örgütün tamamına yönelik sistem yaklaşımı çerçevesinde oluşturulmaktadır. Bu araştırmanın ilk bölümünde performans kavramı, performans yönetimi ve performans boyutları anlatılmıştır. İkinci bölümde ise performans ölçüm ve denetim sistemlerinin tanıtılması ve performans ölçümlerinde izlenmesi önerilen bir yaklaşım ele alınmıştır. Üçüncü bölümde önerilen yaklaşımda bu araştırma için seçilen üç anahtar alan olan üretim, stok ve satış yönetimi konuları ile bu alanların performans göstergeleri incelenmiştir. Son bölümde ise Eti Gıda San. ve Tic. A.Ş.'de yapılan uygulama çalışması ve değerlendirme sonuçları yer almaktadır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Endüstriyel verimlilik Ölçüm; Üretim yönetimi; Stratejik planlama; Performans