Hazır giyim sanayi işletmelerinde maliyet oluşumu - Uzun, Elif (Anadolu Üniversitesi, 1997)
Bu çalışmada, Türkiye ekonomisinde önemli konumda olan tekstil ile alt grubu hazır giyi sektöründe maliyet oluşumu irdelenmiştir. Bu sektörün ekonomimizdeki yeri dünyadaki ve Türkiye'deki tarihsel gelişimi, yatırım, üretim, katma değer verimlilik, istihdam, ithalat, ihracat, Gümrük Birliği ve Eskişehir ili açısından taşıdığı önem genel olarak açıklanmıştır. Muhasebe sisteminin genel yapısının belirlenmesinde genel muhasebe, maliyet muhasebesinde maliyet hesaplama yöntemleri, maliyet sistemlerinin oluşturulması, mamül maliyetini oluşturan maliyet unsurları ve kullanılan belgeler açıklanmıştır. Hazır giyi sektöründe maliyet muhasebesi uygulamasında tekdüzen muhasebe sistemi anlatılmış, tekdüzen hesap planı oluşturulmuş, hesap planı dahilinde örnek maliyet oluşumunun dönem ve yılsonu kayıtları yapılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Dokuma sanayii Maliyetler Türkiye; Hazır giyim sanayii Türkiye