Boya fabrikası ısı tesisinin hesap ve projelendirilmesi - Cebir, İdris (Anadolu Üniversitesi, 1990)
Bu çalışmda, günümüzde birçok sanayi dalında kullanılan fakat literatürlerde fazla yer almayan yağ borulu kazanların tanıtımı ve yağ borulu kazan dizaynı ele alınmıştır. Çalışmada boya sanayii ve gereken ısı ihtiyacı dikkate alınarak, bu sanayii dalında kullanılan ısı santralleri tanıtılmış yağ borulu kazanların önemi vurgulanmış ve bu tip kazanların gerekliliğine dikkat çekilmiştir. Ayrıca yağ borulu kazan dizaynı için bir hesap yöntemi anlatılmış ve örnek bir proje hazırlanmıştır. Isıl hesaplarda buhar kazanları ısıl hesap yöntemleri takip edilmiş ve ortalama bir yöntemle, bu yön tem arasındaki farklılıklar gösterilmiştir. Sonuç olarak her iki yönteminde yağ borulu kazanlarda kullanılabileceği görülmüştür. Çalışmanın sonunda kazan dizaynı için bir basic programı yazılmış ve bu programla örnek bir dizayn yapılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Yağ borulu kazanlar; Boya sanayii; Isı santralleri