Toplumsal iletişim açısından ''Siyasal iktidar ve Türk basını ilişkileri'' - Çiçek, Cengiz (Anadolu Üniversitesi, 1992)
Siyasal iktidar ve Türk basını adı altında incelediğimiz bu çalışmamızda bir toplum için önemli olan iki kurumun toplumu ne yönde etkilediğini ortaya çıkarmaya çalıştık. İletişimi genel olarak, insanlar arasında yaratılmak istenen bir tür ortaklık olarak tanımlayabiliriz. Bilgi, duysu, düşünce ve olayların insanlar arasında aktarılması ile sağlanan ortaklık, başka bir deyişle iletişim insanların toplumsallaşma sürecindeki en önemli araç durumundadır. Bu bağlamda insanların toplumsal varlıklar olma- larında iletişimin belirleyici bir etken olduğunu söyleyebiliriz. Biz bu çalışmada iletişim kavramının boyutlarını VII bölümde inceledik. 1. bölüm : Kavram olarak iletişim, toplum ve iletişim ilişkileri. 2. bölüm : Toplum ve siyaset. 3. bölüm : Kamuoyu ve toplumsal iletişim. 4. bölüm : Siyasal iktidar ve basın ilişkileri. 5. bölüm : 1980'den günümüze değin siyasal iktidar ve Türk basını ilişkileri. 6. bölüm de ise yaptığımız çalışmanın bir değerlemesini yaptık.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İletişim Sosyal yönler; Basın ve siyaset Türkiye