Kişilik tiplerinin takım performansına etkisi - Çakır, İsa (Anadolu Üniversitesi, 2000)
Dünyada ve Türkiye'de çok sayıda kuruluş, bir çok faaliyetini takımlar aracılığıyla gerçekleştirmektedir. Takımların kullanımı yaygınlaştıkça, takımın ve üyelerinin performansı önem kazanmaktadır. Bu çalışmada "takım üyelerinin kişilik tiplerinin takım performansına olan etkisi" araştırlmıştır. İlk bölümde; kişilik ve kişilik tipleri konusu ayrıntılı olarak incelenmiştir. İkinci bölümde; takım, takım çeşitleri vb. konular detaylı olarak araştırılmıştır. Üçüncü bölümde; takım performansının ve performans değerlendirmesinin öneminden bahsedilmiştir. Dördüncü bölümde; takım performansına etki eden dört kritik faktöre değinilmiş, özellikle liderlik ve takım liderliği, iletişim ve takımiçi iletişim, takım üyeleri arasındaki uyum ve son olarak da takım heterojenliği üzerinde durulmuştur. Son bölümde, EYAP VİTRA A.Ş. Bozüyük fabrikasında görev yapan takımlardan toplanan veriler değerlendirilmiş, yorumlanmış, toplanan veriler ışığında varılan sonuçlar ve araştırmacının önerileri, okuyucuların dikkatine sunulmuştur.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İş grupları; Kişilik