Levhaların sonlu farklar yöntemi ile çözümü - Gençer, Burhanettin (Anadolu Üniversitesi, 1989)
Levha problemleri değişik yöntemler ile çözülebilir. Bu yöntemlerin çoğunda bazı özel yük durumları ve levha geometrisi için çözüm elde edilebilir. Uygulamada ise farklı özelliklere sahip levhalarla sıklıkla karşılaşılır. Bu nedenle levha problemlerinin çözümünde yaklaşık ve nümerik yöntemler kullanılır. Bu tez çalışmasında levhaların, sayısal analiz yöntemlerinden Sonlu Farklı Yöntemi ile analizi araştırma konusu olmuştur. Birinci bölümde, tezin amacı izah edilmiş; ikinci bölümde levhalar ile ilgili düzlemde elastisite teorisi özetlenmiştir. Üçüncü bölümde, Sonlu Farklar Yöntemi açıklanmış; dördüncü bölümde ise Sonlu Yönteminin levhalara uygulanması anlatılmıştır. Son bölümde sonuçlar ve öneriler verilmiştir. Levha örnek problemleri ekte verilen bilgisayar programı ile çözülmüştür. Sözü edilen bilgisayar programı kullanılarak sınır noktalarından yüklü bir levhanın, seçilen düğüm noktalarındaki bütün yaklaşık gerilme değerleri elde edilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Plaklar (Mühendislik); Sonlu kalanlar metodu