A structural VAR analysis of the impact of Hallyu on tourism inbound to Korea - Kim, Deui Jan (Anadolu Üniversitesi, 2021)
Çalışmanın amacı, Hallyu'nun Kore'ye yönelik turizm talebi üzerindeki etkisini incelemektir. Hallyu, 'Kore popüler kültürünün yurtdışındaki popülaritesini' ve genel olarak 'Kore kültürünün kendisini' ifade eder. Hallyu fenomeni tüm dünyada gözlemlenmektedir, ancak Hallyu çalışmaları yalnızca Kore'nin komşu ülkeleri bağlamında ele alınmıştır ve anket yöntemi ile sınırlı kalmıştır. Literatürde yer alan bu eksikliği gidermek üzere, çalışmamız beş kıtadan 18 ülkeye ilişkin verileri ele almış ve Hallyu'yu SVAR analizi ile incelemiştir. SVAR analizi sonuçları, Hallyu talebinin sadece komşu ülkeler için değil, aynı zamanda Kore'ye olan coğrafi mesafelerine rağmen Anglosphere ve Avrupa ülkeleri için de Kore'ye yönelik turizm talebini etkilediğine işaret etmektedir. Çalışmamızın, geniş bir coğrafi etki yelpazesinde ve ekonometrik analiz bağlamında Hallyu'nun anlaşılmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Hallyu, Kültüren ürünler, Turizm, Güney Kore, SVAR