Mobil kanallar yoluyla pazarlama iletişimi süreci ve üniversite öğrencilerinin mobil pazarlamaya ilişkin tutumlarına yönelik bir araştırma - Alkaya, Alkan (Anadolu Üniversitesi, 2007)
Son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesinin bir sonucu olarak mobilite kavramı günlük yaşamımızda önemli bir yer tutmaktadır. Başta cep telefonu olmak üzere dizüstü bilgisayarlar, tablet PC'ler, PDA'lar, akıllı telefonlar gibi mobil cihazlar, yaşamımızın vazgeçilmezlerinden olmaya başlamıştır. Hemen her sektörü etkileyen mobilite, pazarlama alanında da yeni açılımlar yaratmıştır. Kitlesel pazarlama anlayışında; son dönemlerde artan maliyetler, rekabet edebilme şartlarının ağırlaşması gibifaktörler etkili pazarlama şartlarını zorlaştırmaktadır. Söz konusu ortam pazarlamacıların, tüketiciye etkin ve verimli olarak ulaşabilecek yeni kanalları oluşturmasını gerektirmektedir. Bu bağlamda teknolojinin gelişmesi ve mobil araçların 'özellikle cep telefonlarının' çok yaygın olması şu dönemlerde pazarlamacılar için cazip bir kanal haline gelmiştir. Pek çok açıdan geleneksel pazarlama anlayışından etkili üstünlükler taşıyan bu anlayış, son dönemlerde ciddi ölçüde kullanılmaya başlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İletişim, Pazarlamada; Hedef pazarlama; Telepazarlama