Etkinlik ölçümünde veri zarflama analizi ve Türkiye'de faaliyet gösteren aracı kurumlara ilişkin uygulama - Çakar, İlker (Anadolu Üniversitesi, 2002)
Türkiye'de son yıllarda, aracı kurumların gelişim süreci farklı boyutlara ulaşmış, rekabet ve buna bağlı olarak etkinlik kavramı önem kazanmaya başlamıştır. Dolayısıyla bu durum, aracı kurumların etkinlik düzeylerinin ve etkinsizliğe karşı alınabilecek önlemlere referans teşkil edecek sonuçların araştırılmasını gerektirmektedir. Bu çalışmada da, Türkiye'de faaliyet gösteren aracı kurumların etkinlik düzeylerinin, veri zarflama analizi kullanılarak belirlenmesi amaçlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Aracı kurumlar Türkiye; Performans Değerlendirme