İstanbul Anakent Belediyesi Halkla ilişkiler faaliyetleri - Narin, Vahdet (Anadolu Üniversitesi, 1987)
Bu çalışmanın amacı, İstanbul Anakent Belediyesinin kamuoyunun ilgisini ve desteğini sağlamada halkla ilişkileri ne ölçüde kullandığını ortaya koymak, anakent belediyesi ve faaliyetlerinde halkla ilişkilerin yerini ve etkinliğini belirlemek, bu faaliyetleri bir bilimsel temele oturtmaktır. Bu amaçla ele alınan çalışma üç temel bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kavram birliğinin sağlanması amacıyla gerek kamu gerek özel gerekse sosyal amaçlı olsun bütün kuruluşlar için halkla ilişkiler olması gerektiği şekilde tanımlanmaya çalışılmış, bilimsel bir disiplin olarak halkla ilişkilerin temel ilkeleri, örgüt içindeki yeri, araçları ... vb. temel unsurları açıklanmıştır. İkinci bölümde, bir yönetim birimi olarak anakent belediyelerinin amaçları, görevleri ve anakent belediyelerinde halkla ilişkilerin önemi açıklanmıştır. Üçüncü bölümde ise İstanbul Anakent Belediyesi'nin halkla ilişkiler faaliyetleri birinci bölümdeki halkla ilişkiler tanımlamaları ve modeli açısından ele alınarak değerlendirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Halkla ilişkiler; Anakent yönetimi