Eskişehir ili sınırları içinde yetişen bazı makrofunguslar üzerine taksonomik bir araştırma - Gezer, Kudret (Anadolu Üniversitesi, 1988)
Bu çalışmada Eskişehir ili sınırları içersinde 1987-1988 yıllarında özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında makrofungus örnekleri toplanıp tanıları yapılmıştır. Yörede saptanan 26 makrofungus türünden 2' si Ascomycetes, 24'ü Basidiyomycetes sınıfına dahildir. Tespit edilen 26 türden 1'i zehirli (Coprinus atramentrarius) 16'sı yenen (Helvella leucomelaena, Rhizopogonroseolus, Agaricus campestris, Agrocy be dura, Suillus belinii, Coprinus comatus, C.micaceus, Hygrophorus comarop hyllus, Armillariella tabescens, Clitocybe rhizophora, Lepista nuda, Pleuro tus eryngii, P.ostroeatus, Tricholama terrum, Polyporus mori, P.sulphureus) ve diğerleri ise değersizdir (Sepultaria sumneriana, Boltus radicans, Coriolus versicolor, C. zonatus, Geastrum pectinatum, Fomes fomentarius, Funalia trogii, Schizophyllum commune, Phellinus pomaceus). Diğer taraftan tanımlanan bu fungusların 7 türü odun tahripçisi makrofunguslardan olup, yöredeki orman ağaçlarında zararlara yol açtığı saptanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Funguslar