Developing an indoor localization method for the internet of things (IoTs) = - Othman, Husam Zaki Mohammed (Anadolu Üniversitesi, 2019)
Bu tezde, nesnelerin interneti (IoT) uyumlu Raspberry Pi 3 cihazlar kullanılarak yeni bir iç ortam konumlandırma sistemi geliştirilmiştir. Bu kapsamda ilk olarak, geleneksel çevrimdışı RF parmak izi konumlandırma yöntemi yerine çevrimiçi RF parmak izi konumlandırma yaklaşımı önerilmiştir. Önerilen yaklaşımın iki boyutlu konumlandırma için etkinliği, en yakın K-komşu (KNN) algoritmasında Wi-Fi sinyal güç değerlerinin kullanılmasıyla gösterilmiştir. Daha sonra, önerilen çevrimiçi RF parmak izi konumlandırma yaklaşımının üç boyutlu konumlandırma için uygulanabilirliği ve performansı incelenmiştir. Bu amaçla, KNN algoritması yedi farklı uzaklık metriği ve üç farklı konum tahmin yöntemiyle gerçeklenmiştir. Kanal girişiminin konumlandırma doğruluğuna ve sistem gürbüzlüğüne etkileri ayrıca gösterilmiştir. Bu tezde önerilen ve gerçeklenen iç ortam konumlandırma yöntemi, cihazlar ve çalışılan ortam göz önüne alındığında özgündür ve umut verici sonuçlar verdiği başarıyla gösterilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İç ortam konumlandırma, RF lokalizasyonu, Wİ-Fİ parmak izi, alınan sinyal gücü, nesnelerin interneti