İntegral sınırlı lineer olmayan kontrol sistemlerinin erişim kümeleri - Akyar, Emrah (Anadolu Üniversitesi, 2002)
Bu tezde, kontrol fonksiyonları integral sınırlı, lineer olmayan kontrol sistemlerin erişim kümeleri incelenmiştir. Erişim kümelerinin, kapalılık, kompaktlık özellikleri ve verilen başlangıç koşullarına bağımlılığı araştırılmıştır. İntegral sınırlı kontrol sistemler, karmaşık sınırlı kontrol sistemler ile değiştirilerek, integral sınırlı kontrol sistemlerin erişim kümelerinin bulunması için, bir yaklaşım yöntemi elde edilmiştir. Elde edilen yaklaşım yöntemi yardımıyla bir algoritma geliştirilerek, çeşitli örnekler için erişim kümeleri nümerik olarak hesaplanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kontrol teorisi; Yaklaşım teorisi; Kümeler teorisi