Eskişehir il merkezindeki yükümlüler üzerinde yapılan bir anket uygulaması çerçevesinde vergi yönetimi yükümlü ilişkilerinin değerlendirilmesi - Tekin, Raziye (Anadolu Üniversitesi, 2000)
Türkiye'de vergi yönetimi-yükümlü ilişkilerinde, yükümlülerin haklarına ve insan unsuruna gereken önemin verilmeyişinden kaynaklanan olumsuzluklar gittikçe artmaktadır. Bu araştırmanın amacı, vergi yönetiminde insan ilişkilerinden kaynaklanan aksaklıkların ortaya çıkarılmasına yardımcı olmaktır. Arştırmanın birinci bölümünde vergi yönetimi-yükümlü ilişkisinin niteliği ve bu ilişkiye egemen olan ilkeler üzerinde durulmaktadır. İkinci bölümde yükümlülerin vergi dairelerinde karşılaştıkları sorunlar, memurların davranışları, yükümlülerin vergi ödeme konusundaki yaklaşımları, vergi yönetiminde rüşvet ve vergi affına bakış açıları incelenmiş, aynı zamanda vergi yönetiminin de yükümlüleri nasıul değerlendirdiği inceleme konusu yapılmıştır. Üçüncü bölümde vergi yönetimi-yükümlü ilişkilerinin iyileştirilebilmesi için bir anket çalışması yapılarak sonuçları değerlendirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Vergi mükellefleri; Vergi yönetimi