Das Türkenbild in der Österreichischen presse am beispiel : - Coşkun, Belgin (Anadolu Üniversitesi, 1998)
Araştırmamızın amacı Türk insanının günümüzdeki Avusturya basınında imajını araştırmaktır. Süreç olarak 1990-1997 zaman dilimi belirlenmiştir. Çalışmamız Yrd. Doç.Dr. Yüksel KOCADORU'nun Türk İmajı çalışmasının devamıdır. Bugün birçok Türk vatandaşı Avrupa'da yaşamaktadır. 1960'lı yılların başında özellikle Kuzey Avrupa'ya iş bulma amacıyla göç etmişlerdir. Türk ekonomisinin bozuk olduğu dönemlerde birçok vatandaşımız büyük umutlarla yurt dışına yerleşmiştir. Günümüzde Avrupa'da Türklerin imajı ne yazık ki pek olumlu değildir. Bunu medya aracılığıyla da takip edebiliyoruz. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ki ırkçılık gün be gün artış göstermektedir. Medyanın gücü insanları olumlu ya da olumsuz etkiliyebilmektedir. Bu gücü olumlu kullanmak ve negatif devinimlere ırkçılığa, yabancı düşmanlığına son vermek gerekmektedir. Dileriz ki bu en kısa zamanda gerçekleşir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Türkler Kamuoyu; Kamuoyu Avrupa