Üretim işletmelerinde ana üretim planlamasında hiyerarşik programlama ve bir uygulama denemesi - Özdemir, Ali (Anadolu Üniversitesi, 2000)
Üretim planlaması, yöneylem araştırması, tekniklerinin geniş bir uygulama alanı olmaktadır. Yöneylem araştırmasının ilk ortaya çıkışından beri üretim planlamasıyla ilgili birçok model ortaya konulmuştur. Bu çalışma hiyerarşik üretim planlaması çatısında bir ana üretim planı sunmaktadır. İlk bölümde üretim planlaması ve kontrol sistemi anlatılmıştır. İkinci bölümde ana üretim planlamasında kullanılan modeller açıklanmaya çalışılmıştır. Bu bölümde hiyerarşik üretim planlaması etraflıca açıklanmıştır. Son bölümde bir üretim tesisi için hiyerarşik üretim planlaması önerilmiştir. Önerilen bu üretim planı bir yöneylem araştırması hazır programıyla çözülerek fazla mesai maliyeti ile işlem-arası-stoğu maliyetini minimize eden haftalık üretim miktarı hesaplanmaktadır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Üretim planlaması; Yöneylem araştırması