Trombon öğrenme, çalma tekniğine temel bir yaklaşım ve yaygın olarak karşılaşılan teknik eksiklikler ile çözüm önerileri - Tandoğdu Kılıç, Sevgünur (Anadolu Üniversitesi, 2021)
Enstrüman eğitiminde çalgıya hâkim olabilmek ve başarıya ulaşabilmek için temel çalışmaların ve teknik becerilerin geliştirilmesi oldukça önemlidir. Buna ek olarak eğitime yeni başlayanların gelişme süreci iyi bir eğitmen tarafından dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Her enstrüman eğitiminin ve icrasının kendine has zorlukları bulunmaktadır. Trombon, başlangıçta boyut, kulis ve teknik özellikleri nedeniyle bakır enstrümanlar arasında en zor çalgılardan biri olarak kabul edilmektedir. Başlangıç eğitimi zorlu bir süreç olarak değerlendirilmektedir ve bu süreçte eğitimcilerin hataları görebilmesi ve bu hataların düzeltilebilmesi konusunda gerekli uyarı ve talimatları öğrencilerine iletmeleri oldukça önemlidir. Bu tez araştırmasında, trombon eğitiminde kullanılan temel becerilerin ve teknik çalışmaların yanı sıra, öğrencilerin ve eğitimcilerin sıklıkla karşılaştıkları zorluk ve problemler değerlendirilecek ayrıca bu problemler karşısında uygulanabilecek yöntemler ve çözüm önerileri sunulacaktır. Araştırmada verilen bilgi, yöntem ve çözüm önerilerinin öğrenci, eğitimci ve icracılara yarar sağlaması amaçlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Trombon, Trombon eğitimi, Nefes kullanımı, Teknik çalışma, Temel çalışma