Yönetsel karar almada muhasebe bilgilerinin önemi ve işlevi : - Doğan, Deniz Umut (Anadolu Üniversitesi, 1999)
Günümüzde muhasebe, faaliyetlerin önceden planlanmasına ve sonuçların anlamlı bir biçimde analizine olanak veren ve işletme içi ve işletme dışı karar alıcıların kararlarında temel olacak bilgiler sağlayan etkili bir yönetim aracı haline gelmiştir. Muhasebe, tek başına bir sürecin sonunu ifade etmez bir bilgi sistemi olarak muhasebe işlevlerini yerine getirmesi sonucu sağladığı bilgilerle işletme hakkında karar alıcılara en somut ve karar almada en etkili bilgileri sağlar. Muhasebe bilgi sisteminin ürettiği bilgiler karar alıcılar açısından bir veri niteliği taşımaktadır. Çalışmamızın amacı muhasebe bilgi sisteminin yönetim bilgi sistemi içindeki yerini belirleyerek karar almada yöneticilerin ihtiyaç duydukları bilgilerin hangilerinin muhasebe bilgi sisteminden elde edilebilir bilgiler olduğunu saptamak ve bu bilgilerin hangi kararlarda faydalı olabileceğini ortaya koymaktır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Muhasebe bilgi sistemleri