Franz Peter Schubert'in D. 821 La Minör Arpeggione ve Pianoforte Sonatı'nın form ve viyolonsel tekniği açısından incelenmesi, çalışma yöntemlerine yönelik öneriler - Sayın, Elif (Anadolu Üniversitesi, 2024)
Bu tez çalışmasında viyolonsel repertuvarının yapı taşı niteliğindeki eserlerinden olan Franz Peter Schubert'in arpeggione enstrümanı için yazdığı D. 821, la minör tonalitesindeki Arpeggione ve Pianoforte Sonatı, form ve viyolonsel tekniği açısından kapsamlı olarak incelenmiş, icracılara eserle ilgili teknik ve müzikal tavsiyelerde bulunulmuştur. Üç ana bölümden oluşan çalışmanın ilk bölümü, yaylı çalgıların organolojik gelişimini ele almış olup, viyolonselin günümüze kadarki tarihsel süreçte geçirdiği fiziki değişimler üzerinde dururken, ikinci bölüm Schubert'in hayatı, kişiliği ile eserlerine yapısal çerçeveden bakarak Arpeggione ve sonat formu üzerinde durmaktadır. Üçüncü bölümde ise D. 821, La Minör tonalitesindeki Arpeggione ve Pianoforte Sonatı'nın yapısı incelenmiş ve viyolonsel tekniği açısından icracılara teknik ve müzikal önerilerde bulunulmuştur.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Schubert, Arpeggione, D. 821, Viyolonsel, Çello