Tasarımın kuruma kattığı değerler : - Akın, Rahşan (Anadolu Üniversitesi, 2009)
Tasarım aracılığıyla kuruma eklenen değerleri bulmayı amaçlanan bu çalışmada, tasarım yönetimi ödülü alan firma yöneticileri ile görüşmeler yapılmış ve firmaların tasarımı hangi alanlarda nasıl kullandıkları incelenmiştir. Araştırmada, amaçsal örneklem yöntemi ile 2007 Avrupa Tasarım Yönetimi Ödülü alan Türk firmalarından T-box, Tariş ve Nurus firmaları incelenmiştir. Veriler belge incelemesi ve görüşme yöntemi ile toplanmıştır. Görüşmelerin analizi; betimleme, analiz ve yorumlama sürecine göre gerçekleştirilmiştir. Belge incelemesi yapılırken firmaların 2007 Avrupa Tasarım Yönetimi Ödülleri için hazırladıkları sunumlar ve Avrupa Tasarım Yönetimi web sitesinin kütüphane bölümünde yayınlanan durum çalışmalarından yararlanılmıştır. Araştırma sonucunda tasarımın firmanın faaliyet alanına bağlı olarak, kuruma çeşitli seviyelerde değer kazandırdığı sonucuna ulaşılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Endüstriyel tasarım düzenleme; Kurumsal reklam; Şirket imajı