Türkiye ekonomisinde lojistik sektörünün gelişimi ve lojistik sektörünün Türkiye ekonomisindeki yeri - Çatıkkaş, Banu (Anadolu Üniversitesi, 2019)
Dünya ticaretinin gelişimi ile globalleşen yapı içinde sınırların kalkmasıyla beraber ticaretin ulaşım şekilleri değişmiştir. Bu değişikliğin en önemli oyuncularından olan Lojistik çok önemli ve değerli bir alan haline gelmiştir. A noktasından B noktasına ürünün taşınması olarak algılanan Lojistik, gelinen noktada tedarik zincirinin vazgeçilmez bir halkası olmuştur. Lojistik, ürünün üretiminin başlaması için gereken tedarikten ürünün son kullanıcıya ulaştırılması sürecinin her noktasında aktif olarak yer almaktadır. Tarladaki ürünün toplanmasından hatta tarladaki ürüne tohumların ulaştırılmasından masamıza yemek olarak gelmesi sürecinin tamamı tedarik zinciri ve lojistik ile tamamlanmaktadır. Lojistik kavramının açılımı, tarihçesi ve süreçlerini inceledikten sonra dünya litarütüründe Lojistik ve ekonomilerine yansıması ve son olarakta Türkiye'de lojistik ve Türkiye ekonomisinde yeri ve yansımaları değerlendirilerek, gelecek için öngörüler sunulmaktadır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İşletme lojistiği; Lojistik, Dünya ve lojistik, Türkiye ve lojistik.