Frekans bağımlı transformatör - Erşahan, Salih (Anadolu Üniversitesi, 2001)
Bu çalışmada enerji iletim ve dağıtım sistemlerinde önemli bir yeri olan güç transformatörlerindeki arızaların tanımlanması ve bulunması için kullanılan frekans analizi testi için bir transformatör modeli oluşturulmuştur. Modelin PSPICE ve MATLAB da similasyonu yapılarak frekans cevabı alınmıştır. Bu frekans cevabı ve modelin admitans ve giriş çıkış transfer fonksiyonları kullanılarak model parametreleri belirlenmiştir. Model parametreleri değiştiğinde frekans cevabındaki değişiklikler incelenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Güç transformatörleri