Standart akümülatör denemelerine uygun sabit sıcaklık ayarlı su havuzunun tasarımı - Durmaz, Candan (Anadolu Üniversitesi, 1988)
Bu çalışmada, akümülatör ve standart akümülatör denemeleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmektedir. Ayrıca 60 x 60 x 30 cm. ebadında sabit sıcaklık ayarlı su havuzu dizayn edilip, 12 volt, 60 Ah. kapasiteli iki akümülatörün denemeleri için hazır hale getirilmiştir. Kurşun-asit akümülatörlerine ait imalat esasları, akümülatör karekteristikleri anlatılmıştır. Yol verme kurşun-asit akümülatörleri hakkında bilgi verilmiştir. Daha sonra da TSE 1353'de belirtilen standart akümülatör denemeleri izah edilmiştir. Son olarak ayarlı su havuzunun imalatı gerçekleştirilmiş; ısı transferi araştırılmıştır. Yapılan incelemelerde istenilen sıcaklık ayarlarında havuz; istenen sıcaklıklarda tutulabilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Akümülatörler Standartlar