Türkiye'de basın çalışanlarının iş ilişkileri ve sorunları - Gökçek Karaca, Nuray (Anadolu Üniversitesi, 2000)
Basım işletmelerinin bünyesi içerisinde ek bir faaliyet türü olarak ortaya çıkan gazetecilik, ilan ve reklam gelirlerinin artması sonucunda basın işletmelerinin bağımsız işletmeler olarak ortaya çıkması ile birlikte, profesyonel bir meslek haline gelmiştir. Bu çalışmada kısa bir tarihi gelişmeyi izleyerek önce basın çalışanlarının 1950-1980 seneleri arasında elde ettikleri hakları ve sorunları üzerinde derinlemesine durulmuş, daha sonra 1980'i izleyen yıllarda ekonomik, siyasal ve toplumsal gelişmelerin gazetecilerin iş ilişkilerinde ortaya çıkardığı değişikliklere ve sorunlara değinilerek, bu sorunların giderilmesine ilişkin ortak çözüm önerilerine yer verilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Gazeteciler Hukuksal durum Türkiye