Saha seyrüsefer (RNAV) yaklaşma, bekleme, kalkış prosedürleri ve uygulaması - Aktaş, Raif (Anadolu Üniversitesi, 2002)
Geleneksel Bekleme, Kalkış, Geliş, Yaklaşma ve Ps Geçme prosedürleri tasarım parametreleri VOR, NDB ve DME gibi yer bazlı seyrüsefer yardımcıları kullanılarak yapılmaktadır. Saha seyrüsefer (RNAV-Area Navigation) kullanımı Terminal Hava sahası tasarımında daha fazla esneklik sağlamaktadır. Saha seyrüsefer yer bazlı, uydu bazlı veya uçak bazlı seyrüsefer sistemlerinin limitleri dahilinde veri alabilen ya da bu sistemlerin kombinasyonunda, uçağı dilediği uçuş yolunda uçma olanağı sağlayan bir seyrüsefer metodu olarak tanımlanır. RNAV iki nokta arasında direkt uçuşa izin verir. Bu çalışmada, bekleme, yaklaşma ve kalkış prosedürlerinin RNAV'a dayalı tasarım faktörlerinin tanıtımı yapılmıştır. DME/DME ve GNSS RNAV kriterlerine bağlı olarak Aletli Yaklaşma Haritası (IAC) hazırlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Aletli yaklaşma sistemleri Haritalar, diyagramlar, vb.; Hava seyrüsefer yardımcıları