Söğüt çöplük feldispatının duvar karosu üretiminde kullanımı - Güven, Zuhal (Anadolu Üniversitesi, 2002)
Bu çalışmayla, Söğüt çöplük feldispatının manyetik ayırma ile demir kirliliğinden temizlendikten sonra temiz çöplük feldispatının duvar karosu bünyesinde kullanımının mümkün olup olmadığı incelenmiş, duvar karosu bünyesinde kullanılan feldispatın yerine Söğüt çöplük feldispatı (%25) ve temiz çöplük feldispatı (%5, %10, %15, %20, %25) ilave edilmiştir. Ayrıca manyetik ayırma sonucu elde edilen manyetik ürün ve ara ürünün şeffaf sırda değerlendirilebilirlikleri de araştırılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda, Söğüt çöplük feldispatının Fe²O³ oranının manyetik ayırma sonucu %22,55 temizlendiği ve temiz çöplük feldispatının duvar karosu bünyesinde kullanılabileceği belirlenmiştir. Manyetik ürün ve ara ürün kullanarak hazırlanan şeffaf sırlarda çeşitli renklerin oluştuğu görülmüştür. Sırlı yüzeylerde demirli noktalara rastlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Feldispat; Duvar karosu