Nazan Bekiroğlu'nun romanlarında aile - Farshad, Saba (Anadolu Üniversitesi, 2021)
Bu çalışmada, çağdaş Türk romancılarından Nazan Bekiroğlu'nun bu zamana kadar yayımlanmış olan beş romanında aile konusu incelenmeye çalışılacaktır. Çalışmanın amacı ailenin görünümlerinin ve yazarın bu konuda bakış açısının nasıl olduğu, aile yapılarından hangilerinin daha fazla kullanıldığını sorgulamaktır. Nazan Bekiroğlu roman, öykü, deneme ve inceleme türünde toplam on altı eser vermiş bir yazardır. Bu zamana kadar Nazan Bekiroğlu üzerine yapılan çalışmalar arasında daha çok yapısal anlamda ya da onun eserlerindeki kaynaklar üzerine durulmuştur. Bu çalışma ise daha spesifik olarak, edebiyat sosyolojisini ilgilendiren bir konu olan ailenin sorgulanmasıyla Nazan Bekiroğlu'nun romanlarına yeni bir bakış açısı getirilme çabasına yöneliktir. Çalışmanın ilk bölümünde aile kavramı ile ilgili bilgi verilmiştir, ikinci bölümde yazarın hayatı ve edebî kişiliğinden bahsedilmiştir ve son bölümde ise Nazan Bekiroğlu'nun romanlarında aile konusu "Aile Tipleri", "Aile Bireyleri" ve "Aile Bireyleri Arasındaki İlişkiler" başlıklar altında incelenmiştir. Çalışmanın sonuç kısmında ise Nazan Bekiroğlu'nun romanlarındaki aileler üzerine yapılan tespitler ve yorumlamaların ardından hangi sonuçlara ulaşıldığı belirtilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Nazan Bekiroğlu, Aile, Aile tipleri, Aile bireyleri, Aile bireyleri arasındaki ilişkileri