Toplu iş sözleşmelerinin yapılma sürecinde gecikme sorunu ve sonuçları - Keskin, Nurgül (Anadolu Üniversitesi, 1997)
Toplu iş sözleşmesinin yapılma süreci, yasadaki boşluklar ve tarafların tutumlarından kaynaklanan nedenlerle uzayabilmektedir. Bu sürecin uzaması ise, ekonomik ve sosyal sorunların doğmasına yol açmaktadır. Toplu iş sözleşmesinin imzalanmasındaki geçikmelerin önüne geçebilmek için, sorunların kaynağına inmek gerekmektedir. Çalışmamızın amacı, toplu iş sözleşmesinin uzamasına neden olan etkenleri ve bu etkenler nedeniyle gerçekleşen uzamanın, ne gibi sonuçlar doğurduğunu incelemektir. İncelemenin birinci bölümünde, toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını geciktiren nedenler, toplu iş sözleşmesi aşamaları sırasıyla ele alınarak, ortaya konulmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde, toplu iş sözleşmesinin uzamasının hukuki, ekonomik ve sosyal sonuçları üzerinde durulmuştur. Bu sonuçların taraflar üzerindeki etkileri ayrı ayrı ele alınmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Toplu iş sözleşmeleri Türkiye