Türkiye ekonomisinde bir alt sektör olarak madencilik-mermercilik ve Eskişehir mermerciliği - Yılmaz, Özcan (Anadolu Üniversitesi, 1994)
Türkiye ekonomisinde bir alt sektör olarak madencilik önemli bir yer tutmaktadır. Madenciliğin bir kolu olarak mermer çok önemli bir ihraç madeni olmaktadır. Dış pazarlarda daha iyi bir konuma gelebilmesi için belirli sorunların giderilmesi gerekmektedir. Ocak üretimi, alt yapı sorunları, yetişmiş insan eksikliği, mermer- ciliğin gelişmesine engel olmaktadır. Çalışmada madencilik ve maden işletmeciliği hakkında bilgiler verilmiş, madenciliğin ekonomideki yeri üzerinde durulmuştur. Daha sonra mermercilik tanımı, tüketimi, üretimi, ithalat ve ihracatı, bunların Türkiye'deki durumları belirtilmiştir. Türkiye mermercilik sektörünün sorunları üzerinde durulmuştur. Son bölümde ise Eskişehir mermer üreticileri arasında yapılan araştırma sonuçları değerlendirilmeye çalışılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Mineral sanayii; Mermer sanayii