Zaman etüdünde yeterlilik problemine bir yaklaşım - Çelikoğlu, C. Cengiz (Anadolu Üniversitesi, 1989)
Standart zamanlar, işletme faaliyetlerinin bir çoğu için büyük önem taşıyan bilgilerdir. Standart zamanların üretimi ve bakımı için geliştirilmiş yöntemler uzun çalışmalar sonucunda elde edilmiş olan deneyimlere dayanmaktadır. Ancak istatistik alanında ve bilgisayar teknolojisinde son yıllarda ortaya çıkan gelişmeler, sözkonusu yöntemlere etkili bir biçimde yansıtılamamıştır. Bu tezde, özellikle standart zamanların iş ölçümü yoluyla belirlenmesi sürecinde genellikle varsayılan nitelikli işgücü ve benzeri altyapıların yeterince gelişmemiş olduğu ülkemizde, bu tür eksiklikleri de dikkate alan ve daha güvenilir standart zamanların daha az maliyetle üretilmesine olanak sağlayan bir yöntem geliştirilmiştir. Yöntem gerçek verilerle sınanmış ve sağlayacağı faydalar irdelenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Standart zaman; İş ölçümü; Zaman etüdü; Verimlilik